Charlotte's Web (film 1973)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charlotte's Web

Poster layar jembar
Sutradara Charles August Nichols
Iwao Takamoto
Produser Joseph Barbera
William Hanna
Panulis Skenario:
Earl Hamner Jr.
Buku:
E. B. White
Paraga Debbie Reynolds
Paul Lynde
Henry Gibson
Agnes Moorehead
Pamelyn Ferdin
Bob Holt
Joan Gerber
John Stephenson
Don Messick
Rex Allen
Martha Scott
Herb Vigran
Dave Madden
Musik déning Richard M. Sherman
Robert B. Sherman
Sinematografi Dick Blundell
Ralph Migliori
Roy Wade
Dennis Weaver
Panyunting Larry C. Cowan
Pat Foley
Distributor Paramount Pictures
Tanggal rilis 1 Maret 1973 (1973-03-01)
Durasi 94 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris

Charlotte's Web kuwi sawijining film animasi prodhuksi Hanna-Barbra lan dirilis ing bioskop déning Paramount Pictures tanggal 1 Maret 1973. Caritané disutradarani déning Charles A. Nichols lan Iwao Takamoto, adhedhasar buku kanthi irah-irahan sing padha sing ditulis déning E. B. White. Film iki, kayadéné bukuné, nyritakaké siji babi sing jenengé Wilbur lan kekancan karo kalamangga Charlotte. Paraga film iki antara liya Debbie Reynolds, Paul Lynde, Henry Gibson, Agnes Moorehead, Pamelyn Ferdin, Bob Holt, Joan Gerber, John Stephenson, Don Messick, Rex Allen, Martha Scott, Herb Vigran, lan Dave Madden. Sekuel film iki, Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure, dirilis ing video tanggal 18 Maret 2003 lan disutradarani déning Mario Piluso. Film iki nduwé slogan That humble radiant terrific book is now a humble radiant terrific movie.

Plot

Aanak-anak babi lair ing kebun tetanèné John Arable. Salah siji wujudé kerdil mula John arep mungkasi anak babi kerdil mau. Nanging, anak wadoné, Fern Arable, bareng krungu nasib anak babi mau banjur ngupaya nylametaké lan matur marang bapaké yèn arep matèni anak babi amarga ukurané luwih cilik tinimbang liyané iku tumindak sing konyol. Fern ngurusi anak babi cilik mau lan maringi jeneng "Wilbur". Sawisé enenm minggu, John Arable ngandhani Fern yèn wis wektuné kanggo ngedol (10 sedulur babiné wis kadol). Fern susah lan ngucapaké pepisahan marang anak babiné sing dituku déning paklik-é, Homer Zuckerman.

Pranala jaba