Charles McArthur Ghankay Taylor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Charles McArthur Ghankay Taylor kerepé dicekak dadi Charles Taylor (lair ing Arthington, Libéria tanggal 28 Januari 1948) iku sawijining pulitikus Liberia sing naté njabat dadi presidhèn Libéria sing kaping 22. Dhèwèké njabat saka tanggal 2 Agustus 1997 nganti munduré tanggal 11 Agustus 2003.

Charles Taylor ditudhuh nglakoni kadurjanan marang kamanungsan nalika mangsa jabatané. Banjur ing Den Haag, tanggal 30 Mei 2012 dhèwèké divonis hukuman 50 taun kunjara amarga perané nalika Perang sedulur Sierra Leone.