Challenger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Montor mabur Challenger nalika mluncur

Challenger iku montor mabur ulang-alik NASA sing kaloro. Paluncuran perdhanané dumadi nalika tanggal 4 April 1983. Montor mabur iki tau nglakoni misi kaping 9 sadurungé akiré remuk ing detik ka-73 paluncuran kanggo misiné sing kasepuluh lan niwasaké kabèh awak montor mabur sing gunggungé pitu wong nalika tanggal 28 Januari 1986. Challenger digantèkaké déning montor mabur Endeavour sing nglakokaké paluncuran perdhanané nalika taun 1992, enem taun sawisé musibah.

Astronot Challenger[sunting | sunting sumber]

Astronot sing tiwas;Michael Smith,Dick Scobee,Judith Resnik,Ronald McNair,Ellison Onizuka,Gregory Jarvis lan Christa McAuliffe

Misi sing banget diminati masarakat Amérika[sunting | sunting sumber]

Misi Challenger banget diminati déning masarakat AS amarga tekané guru sekolah menengah atas sing asalé saka New Hampshire, Christa McAuliffe-wong pisanan sing asalé saka masarakat biyasa-lan palantikan program Guru ing Ruwang Angkasa NASA. McAuliffe dijadwalaké kanggo mènèhi piwulang saka ruwang angkasa marang murid-muridé, sawijining program sing inovatif lan ngéramaké sing bisa mbangkitaké antusiasme gedhé banget ing kalangan pandhidhik lan siswa.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Challenger&oldid=833772"