Chairul Tanjung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chairul Tanjung
Chairul Tanjung

Lair 16 Juni 1962 (umur 51)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pasangan Anita Ratnasari Tanjung
Anak Putri Indahsari
Rahmat Dwiputra
Almamater Fakultas Kedokteran Gigi Universitas Indonesia/S1 (purna;1987)
Institut Pendidikan lan Pembinaan Manajemen (IPPM)/S2 (purna;1992)
Pegawéyan Ingkang Kagungan (CEO) utama CT Corp
Agama Islam

Chairul Tanjung (lair ing Jakarta, 16 Juni 1962; umur 51 taun) inggih menika pangusaha saking Indonesia. Chairul Tanjung misuwur minangka konglomerat Indonesia ingkang asmanipun nate kacathet ing urutan 927 saking 1000 tiyang paling sugih sadonya versi kalawarti Forbes kanthi kasugihan USD 1 Milyar.

Chairul Tanjung ngrembakaken parusahaan Para Group, salajengipun nami kasebat dipungantos dados CT Corp. Sacara umum CT Corp kaperang dados tigang parusahaan subholding inggih menika Mega Corp, Trans Corp, lan CT Global Resources.Mega Corp inggih menika parusahaan induk kangge jasa keuangan ingkang nglayani masyarakat ing babagan perbankan, asuransi, pambeyayaan, lan pasar modal. Trans Corp menika parusahaan bisnis medhia, gaya pagesangan, lan hiburan. Wonten ing parusahaan menika, wonten kalih stasiun TV, inggih menika Trans TV lan Trans 7.

Pagesangan lan Karieripun[sunting | sunting sumber]

Chairul miyos ing zaman orde lama ing Jakarta. Panjenenganipun menika putranipun A. G Tanjung ingkang nyambut damel dados wartawan lan sampun ngedalaken gangsal surat kabar.[1] Nalika zaman semanten ramanipun kepeksa nutup perusahaan pers-ipun amargi benten prinsip kaliyan panguwaos politik ing jaman semanten.[1]

Nalika taun 1981, Chairul mlebet Universitas Indonesia kanthi milih jurusan kadhokteran waja. Amargi agengipun beaya kuliah, ndadosaken Chairul nyobi kangge sadean maneka warni barang/piranti kangge mbiyayani kuliahipun. Panjenenganipun miwiti sadean kaos, buku kuliah, lan maneka warni piranti kedhokteran. Sasampunipun Chairul lulus, lajeng nyobi kangge mbika toko piranti medhis lan ugi piranti laboratorium ananging ngalami bangkrut. Sasampunipun menika, Chairul ugi nyobi satunggalipun bidhang usaha kontraktor lan sampun ngerjakaken maneka proyek indhustri utaminipun piranti saking rotan. Sasampunipun menika Chairul nyobi mbangun perusahaan Pariarti Shindutama kaliyan kanca-kancanipun. Kawitanipun, perusahaan menika sampun nandhangi jinis ekspor. Ekspor-ipun inggih menika sepatu. Bisnis Chairul dados minggah amargi perusahaanipun angsal pesenan 160 ewu pasang sepatu lare alit saking Italia. Nalika semanten Chairul nggadhahi pamikiran ingkang benten kaliyan kanca bisnisipun, saengga Chairul nyobi kangge ngembangaken bisnisipun piyambak.[2]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)orangterkayaindonesia.com (30 April 2012). "Profil Chairul Tanjung – Putra Seorang Wartawan". OneEarthMedia. http://www.orangterkayaindonesia.com/profil-chairul-tanjung-orang-super-kaya-di-indonesia/. Retrieved 20 Juli.
  2. ^ a b (id)Almas Adibah. "Chairul Tanjung". merdeka.com. http://profil.merdeka.com/indonesia/c/chairul-tanjung/. Retrieved 20 Juli.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chairul_Tanjung&oldid=851511"