Carnegiea gigantea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saguaro
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Core eudicots
ordo: Caryophyllales
kulawarga: Cactaceae
Subkulawarga: Cactoideae
Suku: Pachycereeae
Genus: Carnegiea
Britton & Rose
Species: C. gigantea
Jeneng binomial
Carnegiea gigantea
Britton & Rose
Sinonim

Cereus giganteus Engelm.

Saguaro (play /səˈwɑr/; jeneng èlmiah Carnegiea gigantea) iku sawijining spesies wit kaktus kanthi ukuran gedhé jroning genus monotypic Carnegiea. Kaktus iki asli saka gurun Sonora ing negara bagéyan Arizona, Amérika Sarekat.

Jeneng umum saguaro mlebu jroning basa Inggris liwat basa Spanyol, sing asalé saka basa O'odham.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • Benson, L. (1981). The Cacti of Arizona. University of Arizona Press. ISBN 0-8165-0509-8.
  • Felger, Richard; Mary B. Moser. (1985). People of the desert and sea: ethnobotany of the Seri Indians. Tucson: University of Arizona Press.
  • Drezner TD (2005) Saguaro (Carnegiea gigantea, Cactaceae) growth rate over its American range and the link to summer precipitation. Southwest Nat 50:65–68.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Carnegiea gigantea ing Wikimedia Commons.
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Carnegiea gigantea ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carnegiea_gigantea&oldid=829606"