Carl Benz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karl Benz
Lair 25 November 1844
Mühlburg (Karlsruhe)
Pati 4 April 1929 (umur 84)
Ladenburg
Kabangsan German
Pendhidhikan University of Karlsruhe
Garwa Bertha Ringer
Putra/putri 5, Eugen, Richard, Clara, Ellen, Thilde
Tiyang sepuh Johann George Benz (father), Josephine Vaillant (mother)
Karya
Proyèk wigati founded Mercedes-Benz
Disain wigati Benz Patent Motorwagen
Kamajuan wigati gasoline-powered automobile
Karl Friedrich Benz

Karl Friedrich Benz 1844-1929, punika satunggiling insinyur saking Jerman. Piyambakipun misuwur anggènipun nyiptakaken mesin pangobongan lebet (basa Indonesia: mesin pembakaran dalam) ing warsa 1885.

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carl_Benz&oldid=816767"