Caribbean Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Caribbean Airlines
Carribean logo.gif
IATA ICAO Kode panggil
BW BWA CARIBBEAN AIRLINES
Didegaké 31 Desember 2006 (pendahulu pada 1939)
Wiwit operasi 1 Januari 2007
Hub Bandar Udara Internasional Piarco
Bandar Udara Internasional Norman Manley
Kutha fokus Bandar Udara Internasional Grantley Adams
Bandar Udara Internasional John F. Kennedy
Program frequent flyer Caribbean Miles [1]
Lounge penumpang Club Caribbean [2]
Ukuran armada 22 (+29 pesanan) [3]
Kutha tujuan 18
Slogan perusahaan The Warmth of the Islands (Trinidad dan Tobago)
One Vision,One Caribbean,One Airline (Jamaika) [4]
Kantor pusat Tunapuna-Piarco, Trinidad dan Tobago
Wong wigati (CEO) Mr. Robert Corbie (Ag.) (Chairman) Mr. George M. Nicholas III (Chairman dan Board Advisor) Prof. JF Mognetti[5]
Situs web www.caribbean-airlines.com

Caribbean Airlines Limited, oprasi minangka Caribbean Airlines yaiku maskapai panerbangan nasional saka Trinidad lan Tobago. Maskapai iki uga dadi maskapai penerbangan nasional kanggo Jamaika lumantar anak perusahaané, Caribbean Airlines-Air Jamaica Transition Limited utawa Air Jamaica.

Maskapai iki mulai oprasi nalika 1 Januari 2007, gantèni pengarepé, BWIA West Indies Airways. Kantor pusaté yaiku ing Piarco, Tunapuna-Piarco region, ing pulo Trinidad.[6] Majalah sajrone penerbangane yaiku Caribbean Beat. Caribbean Airlines mabur saka wilayah Karibia tumuju Amerika Serikat, Kanada, lan Amerika Selatan.


Destinasi[sunting | sunting sumber]

Armada[sunting | sunting sumber]

Armada saiki[sunting | sunting sumber]

Armada Caribbean Airlines kasusun saka pesawat kaya mangkéné (pada Maret 2011):

Armada Caribbean Airlines
Pesawat Dalam armada Pesanan Penumpang
(Pertama/Ekonomi)
Cathetan
Airbus A319-100 1
0
138 (8/130) Dioprasèkaké déning Air Jamaica
Bakal kaganti déning Boeing 737-800
Airbus A320-200 1
0
150 (12/138) Dioprasèkaké déning Air Jamaica
Bakal kaganti déning Boeing 737-800
Airbus A321-200 1
0
188 (12/176) Dioprasèkaké déning Air Jamaica
Bakal kaganti déning Boeing 737-800
Boeing 737-800 12
13
154 (16/138) [8] Pangiriman November 2010-Juni 2011
2 pesawat dioprasèkaké déning Air Jamaica
2 sewa saka Transavia.com
9 disewa saka ILFC
9Y-JMA dan 9Y-JMB kanthi corak anyar Air Jamaica
Boeing 757-200 1
0
199 (16/183) Disewa saka North American Airlines
Dioprasèkaké déning Air Jamaica
Boeing 767-200F 1
0
- Disewa cepet saka ABX Air
Dioprasèkaké kanggo Caribbean Airlines Cargo lan Air Jamaica Cargo
Boeing 777-200ER 0
3
TBA Dikirim Juli 2011
1 kanggo Air Jamaica
pesawat sementara untuk rute London
bakal digantèkaké déning Boeing 787-8
Boeing 787-8 0
4
TBA Pangiriman dikarepaké ing 2012
disewa dari ILFC
Bombardier Dash-8 Q300 5
0 50 (0/50) bakal digantèkaké ATR 72-600
ATR 72-500 2 pada 5 Maret 2011 0 68 (0/68) Disewa saka Swiftair nganti ATR 72-600 masuk pelayanan
ATR 72-600 0 9 68 (0/68) Bakal nggantèkake Bombardier Dash-8 Q300
pangirimane mulai Oktober 2011
Total 22 30


Armada sadurungé[sunting | sunting sumber]

  • Airbus A340-300 - 2 (Ninggalaké layanan ing wulan Januari lan Mei 2007).

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Caribbean Miles, Caribbean Airlines Website, Accessed 2 July 2008.
  2. ^ Club Caribbean, Caribbean Airlines Website, Accessed 2 July 2008.
  3. ^ http://www.atr.fr/public/atr/html/press/releases-details.php?aid=1137
  4. ^ http://sflcn.com/story.php?id=9499
  5. ^ [1] |website = www.Caribbean-Airlines.com, GSB business School Website, Accessed 3 June 2010.
  6. ^ "Contact Us > Caribbean." Caribbean Airlines. Retrieved on 30 September 2009. "Caribbean Airlines Head Office, Golden Grove Road, Piarco"


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Caribbean_Airlines&oldid=855702"