Carey Mulligan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carey Mulligan, 2013
Carey Mulligan
frameless|alt=
Carey Mulligan
Lair Carey Hannah Mulligan
28 Mei 1985 (umur 28)
Westminster, London, England
Pangawaean Aktris
Taun aktif 2004–saiki

Carey Hannah Mulligan (lair ing Westminster, London, Inggris, 28 Mei 1985; umur 28 taun) yaiku sawijining aktris kang asale saka Inggris , [1] Dheweke dikenal ing perane minangka Kitty Bennet ing film Pride&Prejudice nalika taun 2005. [1] Perane minangka Jenny ing film An Education kang gawe Carey entuk penghargaan BAFTA Award Best Actress in a Leading Roleing acarane dhewe nalika tanggal 21 Februari 2010 ing Royal Opera House, London. [2] Projek film Carey candhake yaiku film Wall Street: Money Never Sleeps, sawijining sekuel saka film Wall Street,kang disutradarani dening Oliver Stone lan uga dibintangi dening Shia LaBeouf, Michael Douglas. [3] Cinta lokasi antarane Shia karo Carey pun kedadeyan nalika proses syuting film iki, lan kekarone nandhang asmra. [3]

Carey lair ing Westminster, London, Inggris, dheweke yaiku anak sakl pasangan Stephen dan Nano Mulligan. [4] Nalik umure telung taun Carey lan keluargane pindah saka Inggris tekan Jerman amarga bapake nampa pagaweyan kanggo nglola Intercontinental Hotels cabang Eropa. [4] Minat akting Carey wis katon nalik dheweke isih cilik, kawiwitan nalika dheweke ngingeti kangmase, Owen, kang akting ing panggung sekolah, kang gawe dheweke dari kapincut marang akting. [5] Carey mulai akting ing drama-drama sekolahe, the International School of Dusseldorf, dheweke entuk peran-peran kng sebenere kanggo wong lanang. [6] Sadurunge Carey melu ing akting, dheweke tau nglamar UCAS ( Universities & Colleges Admissions Service) [7] Carey tau nglamar nganti kaping 3 ing UCAS, nanging kabeh lamarane mau ditolak. [7]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Situs Andrie Wongso: Success story Carey Mulligan Diundhuh tanggal 17 Februari 2010
  2. ^ Situs Detikhot: The Hurt Locker Diundhuh pada 22 Februari 2010
  3. ^ a b Situs Kapanlagi: Carey Mulligan temukan cinta di Wall Street Diundhuh tanggal 31 Maret 2010
  4. ^ a b Situs Media Indonesia: Lahir dari drama sekolah Diundhuh tanggal 23 Februari 2010
  5. ^ Situs M2 Kapanlagi: Carey Mulligan Diundhuh pada 16 Mei 2010
  6. ^ (en) Situs Yahoo Movies Diundhuh pada 16 Mei 2010
  7. ^ a b (en)Situs whosdatedwho: Carey Mulligan Diundhuh 16 Mei 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carey_Mulligan&oldid=862273"