Canidae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Canidae
Sregala (Canis lupus)
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Karnivora
Suborder: Caniformia
kulawarga: Canidae

Canidae iku kabèh anggota kulawarga sato kéwan sing mèmper karo asu. Sato kéwan sing mèmper karo sregala lang isih bisa kaanggep kulawarga iku jakal, dingo, rubah lan ajag.

Canidae pisan-pisanané muncul kira-kira 50 yuta taun kapengker nalika jaman Eosen. Canidae sing paling ditepungi [wong iku ya omah sing dijinakaké kira-kira antara 10.000 - 8.000 taun kapengker.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canidae&oldid=833686"