Candra Wijaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Candra Wijaya
Informasi Pribadi
Tanggal lair 16 September 1975 (umur 39)
Papan lair Cirebon
Dhuwur 175 cm
Bobot 67 kg
Gandha Putra
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tangan sing dipigunaaké Tengen
Profil BWF

Rafael Candra Wijaya (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 16 September 1975) kuwi pamain badminton saka Indonesia, sing ngéntukaké medali emas Olimpiade 2000. Candra kuwi salah siji pamain gandha putra paling apik sing diduwéni Indonesia. Candra kasil ngrebut werna-werna gelar juwara pasangan gandha putra lan gandha campuran. Pamain-pamain sing tau pasangan karo Candra yakuwi Ade Sutrisna, Sigit Budiarto, Tony Gunawan, Nova Widianto, Eliza Nathanael, lan Jo Novita.

Candra Wijaya wiwit latihan badminton nalika isih umur 12 taun ing Klub Rajawali. Candra sabanjuré pindhah menyang Jakarta kanggo nggayuh karir ing donya badminton lan gabung marang klub Pelita Bakrie sadurungé pindhah menyang klub Jaya Raya. Candra wis dipercaya mlebu Tim Piala Thomas kaping 7 yakuwi taun (1998, 2000, 2002, 2004, 2006, lan 2008) sarta Tim Piala Sudirman kaping 6, yaiku taun (1997, 1999, 2001, 2003, 2005, lan 2007).

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candra_Wijaya&oldid=814916"