Candhi Sèwu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kompleks Candhi Sewu (Manjusrigrha)
Sewu Temple.jpg
Candhi utama ing tengah kompleks Candhi Sewu
Candhi Sèwu is located in Indonesia
{{{alt}}}
Lokasi dalam Indonesia
Informasi Bangunan
Dumunung Prambanan, Kabupaten Klaten, Jawa Tengah
Negara Indonesia
Koordinat 7°44′37″S 110°29′37″E / 7.7435°S 110.4935°E / -7.7435; 110.4935Koordinat: 7°44′37″S 110°29′37″E / 7.7435°S 110.4935°E / -7.7435; 110.4935
Klien Syailendra
Rampungan sekitar 782 Masehi
Sistem struktural candhi sak tatanan blok batu andesit kang ngguyupan ngunci
Jinis candi
Ukuran jembar dasar 185 meter lor-kidul lan 165 meter wetan-kulon, dhuwur candi utama 30 meter


Kompleks Candi Sewu

Candhi Sèwu iku candhi Buddha sing dibangun ing abad kaping-8 sing let-é mung wolung atus mèter ing saloring candhi Prambanan. Candhi Sèwu minangka komplèk candhi Buddha paling gedhé kaloro sawisé candhi Barabudhur ing Jawa Tengah. Candhi Sèwu umuré luwih tuwa katimbang candhi Prambanan. Senadyan asliné ana 249 candi, déning masyarakat candhi iki dijenengaké Candi "Sèwu". Pawèwèh jeneng iki magepokan karo legenda Loro Jonggrang.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Salah sijiné saka candhi perwara ing Candhi Sewu

Adhidasar prasasti kanthi taun 792 lan ditemukake ing taun 1960, kang misuwur kanthi jeneng Manjus’ri grha ( Omah Manjusri ). Manjusri yaiku wujud Boddhisatwa kang ana ing buddha.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

  • Dinas Pariwisata DIY.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Sèwu&oldid=880858"