Candhi Lembah Bujang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sisa batur kaki candi lan pelataran candi Lembah Bujang.
Model rekonstruksi candi Lembah Bujang, Kedah Lama, dipamerké ing Museum Negara Malaysia, Kuala Lumpur.

Candi Lembah Bujang yaiku bangunan candi Hindu ing kawasan situs purbakala Lembah Bujang, peninggalan kerajaan Kedah Lama, Kedah, Malaysia. Kompleks percandian Lembah Bujang yaiku siji-sijiné peninggalan purbakala kawasan percandian kang ditemuaké ing Malaysia.

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Jeneng Lembah Bujang yaiku ngerujuk pituturan Sanskrit yaiku jengeng Pangkal Bujang utawa Bhujangga kang dimaksud ula utawa naga kang ngelambangaké kemakmuran sawijining papan. Kemakmuran Lembah Bujang wus narik minat ramé pedagang, terutama sak India, China lan Arab supaya singgah ing kana. Tembung "Bhujangga" dijupuk saka tembung asal Phujangga kang duwé maksud cerdik pinter utawa Brahmin ing jero sistem kasta Hindu. kanthi arti liya, jeneng Lembah Bujang dijupuk saka tembung Sanskrit kang nduwéni pengaruh Hindu - Buddha[1]. Candi iki digunaaké kanggo replika omahé para Dewa[2].

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jobo[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) www.memori-kedah.com:Sejarah Awal Lembah Bujang (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)
  2. ^ (id) www.permatabangsa.web.id: Candi dan seluk-beluknya (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)


Cithakan:Candi-stub