Candhi Kalasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Candhi Kalasan, ora adoh saka Candhi Prambanan

Candhi Kalasan utawa Candhi Tara dibangun watara pungkasan abad kaping 8 M utawa wiwitan abad kaping-9 M ing sadhuwuring bangunan candhi kuna. Sawijining prasasti kuna sing digawé ing taun 778 M miturut printah saka Raka i Panangkaran lan ditemokaké ora adoh saka candhi lan mènèhi katrangan yèn candhi dibangun kanggo ngurmati Bodhisattva wanita, Tara. Wiwitané, mung ditemokaké siji candhi ing situs mau, yaiku candhi Kalasan, nanging sawisé didhudhuk luwih jero ditemokaké luwih akèh manèh bangunan bangunan pendhukung ing saubengé candhi. Candhi iki nduwèni dhuwur 6 meter lan 52 stupa

Prasasti iki uga nyatakaké yèn candhi iki digawé déning rong raja sacara bebarengan yaiku raja saka Wangsa Syailendra lan raja saka Mataram Hindu sing ora diweruhi jenengé ing zaman Wangsa Syailendra.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Lokasi[sunting | sunting sumber]

di wikimapia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Kalasan&oldid=883880"