Candhi Jawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Candhi Jawi

Candhi Jawiinggih punika candhi ingkang kabangun udakara abad ke-13 minangka tinggalan bersejarah Hindu - Buddha Kerajaan Singhasari ing kecamatan Prigen, Pasuruan, Jawa Timur, Indonesia. Candhi punika dunungipun ing tengah-tengah margi antawisipun Kecamatan Pandaan - Kecamatan Prigen saha Pringebukan. Candhi Jawi kathah ingkang nyebat papan kangge pemujaan utawi papan kangge ngibadah umat Buddha, ananging ingkang leres punika minangka papan kangge nyimpen awunipun raja Singhasari ingkang pungkasan, Kertanegara. Saperangan saking awu punika ugi kasimpen ing Candhi Singhasari. Kalih candhi puika gadhh hubungan kaliyan candhi Jago minangka papan kangge ngibadah Raja Kertanegara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Jawi&oldid=834813"