Camarasaurus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Camarasaurus
Temporal range: Late Jurassic,
Mounted skeletal cast, Jurassic Museum of Asturias
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Reptilia
Superorder: Dinosauria
ordo: Saurischia
Suborder: Sauropodomorpha
Infraorder: Sauropoda
kulawarga: Camarasauridae
Cope, 1877
Genus: Camarasaurus
Cope, 1877
Species
  • C. supremus Cope, 1877 (type)
  • C. grandis (Marsh, 1877 [originally Apatosaurus])
  • C. lentus (Marsh, 1889 [originally Morosaurus])
  • C. lewisi (Jensen, 1988 [originally Cathetosaurus])
Sinonim
  • Cathetosaurus Jensen, 1988
  • Caulodon Cope, 1877
  • Morosaurus Marsh, 1878
  • Uintasaurus Holland, 1919

'Camarasaurus' (play /ˌkæmərəˈsɔrəs/ KAM-ə-rə-SAWR-əs) tegesé "kadhal-kamar",jalaran anané ruang hampa sing ana ing njero balungé ( Yunaniκαμαρα/Kamara tegesé ruang utawa kubah, utawa apa waé sing duwé tutup mlengkung,lan σαυρος/ saurossing maknané kadhal.


tengkorak C. lentus


Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Camarasaurus&oldid=831270"