Calung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Calung iku perangkat gamelan kaya Gamelan Jawa kang digawe seka pring wulung. Calung sumrambah ing Banyumas lan sakupenge, sarta Jawa Kulon. Calung karakit saka: gambang barung, gambang panerus, dhendhem, kenong, gong, lan kendhang. Ing pagelarane, calung dikanteni dening sindhen. Aransemen lagune nganggo gendhing-gendhing Banyumasan, gendhing gaya Banyumas, Surakarta-Jogjakarta, lagu-lagu Sundha, gendhing Sundha, lan uga lagu pop.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calung&oldid=805007"