CN Blue

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
CN Blue

CN Blue conference pers ing Thailand
Latar wuri
Alias Code Name Blue
Asal Seoul, Republik Korea
Génré Pop rock, power pop, alternative rock
Taun aktif 2009–sekarang
Label FNC (South Korea)
Warner Music (Taiwan/Japan, present)
AI (Japan, present)
Victor (Japan, former)
Universal (Philippines)
Situs wèb Official site
Anggota saiki
Jung Yong Hwa
Lee Jong Hyun
Kang Min Hyuk
Lee Jung Shin
Tilas anggota
Kwon Kwang Jin

CN-Blue (Code Name Blue) inggih punika Boy Band saking Seoul, Korea Kidul. Gadhahi jinis musik Pop rock lan Boice inggih punika sebatan kagem fans piyamabakipun (CN-Blue).

Sinaosa saking Korea, Cn-Blue gadhahi debut ing Jepang ing tanggal 19 Agustus 2009 kanthi album alit Now or never, ing ngandhapipun label AI Entertaiment utawi Victor Entertaiment (Jepang) lan FNC misic kagem Korea. Debut piyambakipun ing Korea nembe dipunlajengaken ing tanggal 14 Januari 2010 kalih album kaping setunggalipun inggih punika Bluetory.

CN-Blue gadahhi 4 member inggih punika Yong hwa (leader), Jong hyun, Min hyuk lan Jung shin.

Anggota[sunting | sunting sumber]

Asma Data

Jung Yong Hwa

  • Asma asli : Jung Yong Hwa (정용화) (ジョン・ヨンファ, 鄭容和)
  • Tanggal lair : 22 Juni 1989 (umur 25)
  • Papan lair : Flag of Korea Selatan
  • Posisi : Pemimpin, vokalis utama, Rapper, Gitaris Rhythm
Taeyang
  • Asma asli : Dong Young-bae (동영배, 董永培, دوڠ ﻳوڠ-بي)
  • Tanggal lair : 18 Mei 1988 (umur 26)
  • Papan lair : Flag of Korea Selatan Seoul, Korea Selatan
  • Pendidikan : Universiti Daejin
  • Posisi : Penyanyi vokal utami
Jong Hyun
  • Asma asli : Lee Jong Hyun (이종현) (イ・ジョンヒョン, 李宗泫)
  • Tanggal lair : 15 Mei 1990 (umur 24)
  • Posisi : Lead Guitarist, Vocalist
Min Hyuk
  • Asma asli : Kang Min Hyuk (강민혁) (カン・ミンヒョク, 姜敏赫)
  • Tanggal lair : {28 Juni 1991 (umur 23)
  • Papan lair : Flag of Korea Selatan
  • Posisi: Backing Vocalist, Drummer
Jung Shin
  • Asma asli : Lee Jung Shin (이정신) (イ・ジョンシン, 李正信)
  • Tanggal lair : 15 September 1991 (umur 23)
  • Papan lair : Flag of Korea Selatan
  • Posisi: Backing Vocalist, Rapper, Bassist

Panghargyan CN Blue[sunting | sunting sumber]

Penghargaan kagem CN Blue inggih punika:

  1. 2010 GaOn Charts awards; rookie award
  2. 29 Januari 2010 KBS Music Bank (I’m loner)
  3. 31 Januari 2010 SBS Inkigayo Mutizen (I’m loner)
  4. 10 Juni 2010 Mnet M!Countdown (love)
  5. 20 Juni 2010 SBS Inkigayo Mutizen (love)
  6. 1 Juli 2010 Mnet M!Countdown (love)
  7. 4 Juli 2010 SBS Inkigayo Mutizen (love)[1]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album studio[sunting | sunting sumber]

Taun Rincian album Posisi
puncak
Panjualan
JPN
[2]
KOR
[3]
2010 Thank U 90
2011 First Step
  • Rilis: 21 Maret 2011
  • Label: FNC Music
  • Format: CD, digital download
16 1
392
  • Rilis: 1 September 2011
  • Label: AI Entertainment
  • Format: CD, digital download
6
"—" denotes releases that did not chart or were not released in that region.

Album mini[sunting | sunting sumber]

Taun Rincian album Peak
positions
Panjualan Certifications
JPN
[2]
KOR
[3]
2009 Now or Never
Voice
  • Released: November 25, 2009
  • Label: AI Entertainment
  • Language: English, Japanese
227
2010 Bluetory 1
Bluelove
  • Released: May 19, 2010
  • Label: FNC Music
  • Language: Korean
3
  • KOR: 91,071+[6]
  • TWN: 10,000[7]
  • TWN: Platinum[7]
2011 First Step +1 Thank You
  • Released: April 26, 2011
  • Label: FNC Music
  • Language: Korean
1
  • KOR: 29,723
"—" denotes releases that did not chart or were not released in that region.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CN_Blue&oldid=832706"