CD-ROM

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
CD-ROM

CD-ROM menika singaktan saking Basa Inggris compact Disc -Read Only Memory wonten ing basa Indonesia CD Memori baca saja inggih menika cakram padat saking jinising cakram optik (Optical disc) ingkang saged nyimpen data. Ukuran data ingkang saged kasimpen sakmenika dumugi 700 Mb.

CD-ROM asipat "maos kemawon" inggih menika namung saged kawaos ananing boten saged dipunserati. Supados saged maos isining CD-ROM, piranti utama ingkang dipunbetahaken inggih menika kandar CD. Miturut pangembangan jaman CD-ROM sakmenika wonten ingkang saged dipunserati malih (Re-Write/Rw) ingakng langkung kawentar kanthi sebutan CD-RW [1].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], CD-ROM - Indonesia (dipun-akses tanggal 15 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CD-ROM&oldid=835030"