Cèri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cèri
woh Prunus avium
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Tumbuhan berbiji
Subdivisio: Tumbuhan berbiji tertutup
kelas: Tumbuhan berkeping satu
ordo: Rosales
kulawarga: Rosaceae
Subkulawarga: Prunoideae
Genus: Prunus
Subgenus: Cerasus
Species

mencakup
Prunus apetala
Prunus avium (Ceri manis)
Prunus campanulata
Prunus canescens
Prunus cerasus Ceri asam)
Prunus concinna
Prunus conradinae
Prunus dielsiana
Prunus emarginata (Ceri pahit)
Prunus fruticosa
Prunus incisa
Prunus litigiosa
Prunus mahaleb (Ceri Santo Lusi)
Prunus maximowiczii
Prunus nipponica
Prunus pensylvanica (Ceri pin)
Prunus pilosiuscula
Prunus rufa
Prunus sargentii
Prunus serotina (Ceri hitam)
Prunus serrula
Prunus serrulata (Ceri Jepang)
Prunus speciosa
Prunus subhirtella
Prunus tomentosa

Ceri yaiku sakelompok tanduran kang wohe dadi anggota marga Prunus. Ceri ora namung nyakup sawijining jinis wae ananging akeh jinise kayata P. cerasus, P. avium, lan P. emarginata.

Ceri yaiku sawijining wit kang paling disenengi ing Jepang lan kembange disebut kembang sakura. ing wiwitan musim semi, nalika kembang ceri mekar, wong-wong piknik bareng-bareng ing taman kang akeh ditanduri wit ceri iki. ing Australia woh ceri biasane mateng nalika mangsa Natal, minangka ing Amerika lan Eropa kidul ing sasi Juni. Produksi ceri ing donya iki saiki watara telung juta ton saben taun. sakliyane iku kembang lan woh ceri uga didadeake hiasan hidangan panganan utawa omben-omben. Woh ceri ngandhut antosianin, yaiku pigmen wetna abang kang apik kanggi kesehatan amarga ngandhut antioksidan.


Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Cèri ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cèri&oldid=836216"