Buyuten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Parkinson's
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
Ilustrasi penderita Parkison oleh Sir William Richard Gowers dari buku A Manual of Diseases of the Nervous System tahun 1886
ICD-10 G20, ICD-10 Chapter F|F023
ICD-9 332
DiseasesDB 9651
MedlinePlus 000755
eMedicine neuro/304  neuro/635 masa awal
pmr/99 masa rehab

Buyuten utawa penyakit Parkinson yaiku penyakit degeneratif syaraf kan ditemokake nalika taun 1817 (An Essay on the Shaking Palsy) dening Dr. James Parkinson kanthi tetenger yaiku nruthuk (tremor) nalikane nganggur, angel nalika arep obah lan otote kaku. Watara 1 saka 250 wong umur luwih 40 taun lan 1 saka 100 wong 65 taun nandang lara buyuten iki.

Diarani lelara buyuten amarga umume wong kang wis tuwa lan pantes nduweni buyut kang nandang penyakit iki, senajan uga ana uga wong enom kang wis buyuten, kayadene petinju Muhammad Ali kang wis buyuten nalika umur 38 taun.

Tulisan tangan wong kang nandang buyuten
Petinju Muhammad Ali, (64 taun, gambar taun 2006), wis nandang buyuten nalika umur 38 taun,

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Buyuten&oldid=837542"