Burrito

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Burrito
Mission burrito.jpg
Burrito kang siap dihidangake
Informasi
Asal Amérika Saréka
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Daging
Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Burrito iku salah siji panganan khas saka Mèksiko.[1] Panganan iki dumadi saka tortilla gandum kang diisèni pirang-pirang werna daging kayadéné daging sapi, pitik utawa babi. Daging-daging kang wis dimasak iku arupa padhetan sing mung dadi siji-sijiné isi, banjur digulung nganggo kulit tortilla . Ing Amérika Sarékat, isi burrito luwih werna-werna, kayata sega, kacang abang, kul, tomat, saus salsa, guacamole, keju lan sour cream --- iki kang ndadekake ukuran burrito dadi luwih gedhe. Tortilla gandum iku padatan dipanggang utawa diangetaké sedhéla supaya luwih empuk lan luwih gampang digulung.[2]

Tembung burrito, ing sajroning basa Spanyol, nduwèni teges "belo (anak jaran". Jeneng iki diwènèhaké amarga wujud pucuké tortilla gandum kang wis digulung arep padha karo kuping belo. Utawa wujud burrito sing arep padha karo kanthong-kanthong kang padatan digawa déning belo ing Amérika Kidul.

Taco Bell paneliti koki Anne Albertine nglakoni èksperimèn kanthi manggang burrito kanggo munggahaké portabilitas. Tèknik manggangé bisa ndadèkake burrito gedhé tetep disegel tanpa ngutahaké isine. Kaya mangkono iku tèknik masak paling misuwur kang dipigunakaké dening pirang-pirang taquerias ing San Francisco lan Meksiko bagéyan lor. Kanthi cara tradhisional, burritos bakar dimasak ing sajroning Comal (wajan).

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Basa Inggris)findarticles.com Rise and shine - breakfast - Recipe (kaundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Inggris)sunset.com The hunt for the best burrito (kaundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burrito&oldid=870009"