Burj al-Arab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Burj Al arab
Burj Al Arab Dubai.jpg
Lokasi Dubai, United Arab Emirates
Developer Jumeirah
Arsitèk Tom Wright of Atkins
Kamar 202[1]
Total jembar lantai Cithakan:Convert/m2
Tingkat 60
Dhuwur 321 m
Website burj-al-arab.com

Burj al-Arab yaiku salah sawijining hotèl mewah kang ana ing kutha Dubai Uni Emirat Arab. Hotèl iki dibangun déning Said Khalil lan dirancang dening Tom Wright saka WS Atkins PLC. Dhuwuré hotèl iki 321 m, dadi bangunan hotèl kang palng dhuwur ing donya. Madeg ing sandhuwuré pulau gawéyan, 280 m saka gisik Jumeirah, ditepungaké déning kreteg kang makelok-kelok. Bentuké Burj al-Arab iku digawé kanggo nyimbolaké transformasi urban Dubai, nggambaraké bentuking prau layar Arab.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Official sites
Video and photographs
Maps and satellite images
The helipad

Koordinat: 25°08′31.11″N 55°11′10.13″E / 25.141975°N 55.1861472°E / 25.141975; 55.1861472

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burj_al-Arab&oldid=870307"