Burj Khalifa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Burj Khalifa
Burj Dubai Under Construction on 13 November 2007.jpg
Lokasi Dubai, Uni Emirat Arab
Status Selesai
Groundbreaking 21 September 2004
Pambukaan 4 Januari 2010[1][2]
Panggunaan Mixed-use
Dhuwur
Antena/Pucuk 828 m (2,717 ft)[3]
Payon 828 m (2,717 ft)[4]
Lantai Dhuwur 6.213 m (20,384 ft)[4]
Detail teknis
Gunggung lantai 160 lantai yang dapat dihuni[5]
Area lantai Cithakan:Convert/m2
Perusahaan
Arsitèk Skidmore, Owings and Merrill
Insinyur
Struktural
Bill Baker at SOM[6]
Kontraktor Joint venture between Samsung C&T, Besix; and Arabtec
Supervision Consultant & Architect of Record Hyder Consulting
Consutruction Project Manager Turner Construction
Grocon[7]
Planning Bauer AG and Middle East Foundations[7]
Lift contractor Otis[7]
VT consultant Lerch Bates[7]
Developer Emaar

Burj Khalifa (basa Arab: برج خليفة), wiwitanipun dipunmangertosi minangka Burj Dubai, inggih menika salah satunggalipun penyakar langit ingkang inggil sanget ingkang jumeneng ing Dubai, Uni Emirat Arab, lan ugi dados struktur wangunan manungsa paling inggil ing sajarah, inggilipun inggih menika 828 méter (2.717 kaki).[8] Wangunan menika dipunwangun wiwit tanggal 21 September 2004, lan struktur sisih njawinipun dipunsumadyakaken nalika tanggal 1 Oktober 2009 lan dipunbikak resminipun ing tanggal 4 Januari 2010.[9]

Wangunan menika kalebet proyèk pembangunan ageng jembaripun 2 km persegi (490 hektar) ingkang dipunmangertosi minangka Downtown Burj Khalifa ing margi Syeikh Zayed, satunggalipun wewengkon paniagaan utami ing Dubai.[10] Skidmore, Owings, lan Merrill, LLP (Chicago) dados parancang menara menika.[10] Bill Baker, ketua proyèk damel wangunan menika, ngripta sistem struktur saéngga saged damel wangunan menika inggil sanget.[10] Adrian Smith ingkang nyambut damel sesarengan kaliyan Skidmore, Owings, lan Merrill (SOM) saéngga taun 2006, nggadhahi tugas minangka rekanan proyèk wangunan menika.[10]

Sedaya dana ingkang dipunanggé kanggé mbangun menara menika inggih menika ngantos 1,5 milyar dollar Amérika, lan kanggé sedaya proyèk Downtown Dubai gunggungipun 20 milyar dollar Amérika.[11]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Burj Dubai, Dubai, at Emporis.com". Emporis. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=burjdubai-dubai-unitedarabemirates. Retrieved 1 March 2007.
  2. ^ "Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced", Gulfnews, 4 November 2009. diaksès tanggal 4 November 2009. 
  3. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng DubaiOneInauguration
  4. ^ a b "CTBUH Tall Buildings Database: Burj Khalifa". CTBUH. http://buildingdb.ctbuh.org/?do=building&building_id=3. Retrieved 2010-02-11.
  5. ^ Baldwin, Derek. "No more habitable floors to Burj Dubai", XPRESS, 1 Mei 2008. diaksès tanggal 1 Mei 2008. 
  6. ^ Blum, Andrew (27 November 2007). "Engineer Bill Baker Is the King of Superstable 150-Story Structures". Wired. http://www.wired.com/culture/design/magazine/15-12/mf_baker. Retrieved 11 March 2008.
  7. ^ a b c d "Burj Dubai (Dubai Tower) and Dubai Mall, United Arab Emirates". designbuild-network.com. http://www.designbuild-network.com/projects/burj/. Retrieved 23 March 2009.
  8. ^ (en)World's Tallest Skyscraper Opens in Dubai dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  9. ^ (en)Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  10. ^ a b c d (en)Burj Dubai reaches a record high dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  11. ^ (en)title=What to see What to see dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burj_Khalifa&oldid=832166"