Bunglon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bunglon
Common Chameleon, Chamaeleo chamaeleon
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Reptilia
ordo: Squamata
Suborder: Lacertilia
Infraorder: Iguania
kulawarga: Chamaeleonidae
Subfamilies and Genera

Bunglon utawa ing basa Sundha kasebut londok yaiku jinising reptil kang kagolong ing kulawarga (familia) Agamidae. Kadhal liyané kang isih sakulawarga kayata cecak miber/klarap (Draco spp.) lan soa-soa (Hydrosaurus spp.).

Bunglon ing donya nduwèni sawetara kulawarga, kayata Bronchocela, Calotes, Gonocephalus, Pseudocalotes. Bunglon bisa uga ngowahi werna kulité ngowah-owahi werna kulité,utamane kanggo ngadhang mungsuh. Ngowahi werna kulit biasané di padhakaké karo werna ing tlatah sakubengé. Ora mèmper karo jinising chamaeleon (suku Chamaeleonidae) kang ndhuwèni owah wujud saka kulité. Owah wujud kulit bunglon arupa werna (ijo, kuning, utawa klawu mateng) lan semburat werna kang peteng soklat lan ireng


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bunglon&oldid=829755"