Bumiayu, Brebes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Bumiayu
Peta brebes.gif

Peta lokasi Kecamatan Bumiayu
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Brebes
Jembar wewengkon 785km²
Cacah pedunung 102.591 jiwa ( 2009 )
 - Kapadhetan 8jiwa/km²
Desa/kelurahan 25

Kecamatan Bumiayu iku salah siji kutha ing kecamatan ing kabupatèn Brebes, provinsi Jawa Tengah, Indonésia.Bumiayu kagolong pusat kagiatan masyarakat ing bagean kidul Kabupatèn Brebes kayata Tonjong, Sirampog, Bantarkawung, Salem, lan Paguyangan. Kutha kang dumunung ing dhaerah pagunungan lan dilewati jalur transportasi utama Tegal-Purwokerto, lan jalur sepur Jakarta-Cirebon-Purwokerto-Yogyakarta-Surabaya. Uga stasiun sepur Bumiayu kang dadi salah sijiné stasiun ing jawa tengah kang dianggo pamandekan sepurkang paling penting ing dhaerah Brebes.

Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kecamatan Tonjong
ing sisih kidul karo: Kecamatan Paguyangan
ing sisih kulon karo: Kecamatan Bantarkawung
ing sisih wétan karo: Kecamatan Sirampog

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

  1. Adisana
  2. Bumiayu
  3. Dukuhturi
  4. Jatisawit
  5. Kalierang
  6. Kalilangkap
  7. Kalinusu
  8. Kalisumur
  9. Kaliwadas
  10. Langkap
  11. Laren
  12. Negaradaha
  13. Pamijen
  14. Panggarutan
  15. Pruwatan

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bumiayu,_Brebes&oldid=805289"