Bulé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Albinism
Classification and external resources

Bocah bule saka Papua Nugini
ICD-10 ICD-10 Chapter E|E703
ICD-9 270.2
OMIM 203100 Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4
DiseasesDB 318
MedlinePlus 001479
eMedicine derm/12
MeSH D000417


Bule utawa istilah elmiyahe Albinisme (saka Basa Latin albus, "putih") saiku salah siji kahanan gawan lair kang awujud hipopigmentasi kang tegese kuran utawa ora anane dat werna (pigmen) ing mripat, kulit lan rambut. Kahanan iki ndadekake wong kang bule nduweni kulit lan rambut kang putih sak awak kojur. Albinisme bisa ana ing kabeh vertebrata kalebu manungsa.

Tumrape wong utawa kewan kang bule, ana uga kang banjur nyebabake :

  1. Sensitip marang sunar lampu utawa srengenge
  2. Lamur ing pandeleng
  3. ora tahan kena panase srengenge

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

center>

Kateori:penyakit

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulé&oldid=834355"