Bukhansanseong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara pengawas benteng

Bukhansanseong utawa Benteng Gunung Buk (Bukhansan) yaiku sawijining benteng pertahanan kang didegake ing Gunung Buk kanggo jaga ibu kutha Dinasti Joseon saka para penyerbu sawise Korea diserang ing mangsa Perang Imjin (1592-1598) lan Invasi Manchu (1636).[1] Benteng mau dibangun kanthi tembok-tembok lan pos-pos jaga ing gunung-gunung watu dening Raja Sukjong taun 1711 adhedhasar rekomendasi para pejabat lan penasehat militer istana.[1][2]

Tembok benteng mbentuk perlindungan kang dawane 8 km lan ngubengi 3 wilayah Komando Pelatihan Militer, Pasukan Ibu kutha, lan Komando Brigade Kerajaan, kang minangka pembagiyan klompok militer kang jaga ibu kutha ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910).[1] Ing tembok-tembok ana 14 gerbang kang duweni 5 gerbang.[1] Bagiyan jero benteng dikonstruksekake ping lawang sawijining jurang kang minangka garis pertahanan kaping loro yen mungsuh kasil nembus pertahanan benteng.[1] Sawijining papan perlindungan kanggo kulawarga kerajaan ditambahi ing taun 1712 yen ana kedadeyan krisis.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Nah, Kag-soon (Spring 2004). "Bukhansanseong Fortress: Stalwart Defender of the Capital". Koreana 18. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2004/2004_SPRING_E012.pdf.
  2. ^ (en)Bukhansanseong Fortress, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.

Cithakan:Arsitektur-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bukhansanseong&oldid=831737"