Budiman Sudjatmiko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Budiman Sudjatmiko

Budiman Sudjatmiko (lair ing Cilacap, Jawa Tengah, 10 Maret 1970; umur 44 taun) inggih menika aktivis saking Partai Rakyat Demokratik ingkang salajengipun damel panjenenganipun dipunukum déning pamarentah Ordhe ènggal lan dipunvonis 13 taun ukuman kunjara.[1] Amargi kamenanganipun gerakan démokrasi, Budiman namung dipunkunjara 3,5 taun kémawon sasampunipun dipunparingi amnesti déning Prèsidhen Abdurrahman Wahid ing tanggal 10 Desember 1999.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Budiman sudjatmiko sampun aktif ing pirang-pirang kagiatan dhiskusi lan organisasi wiwit lenggah ing SMP.[1] Nalika wekdal kuliahipun ing Fakultas Ekonomi Universitas Gajah Mada, panjenenganipun naté ndhérék gerakan mahasiswa.[1] Salajengipun sadangunipun kirang langkung sekawan taun, panjenenganipun ndherek community organizer ingkang ngawontenaken prosés pambardayan politik, organisasi lan ékonomi ing kaum tani lan buruh perkebunan ing wewengkon Jawa Tengah lan Jawa Wètan.[1] Amargi kegiatanipun menika, Budiman boten saged nglajengaken kuliahipun ngantos purna.[1] Budiman dipunkunjara amargi wonten pradugi bilih Budiman dados "dhalang" prastawa 27 Juli.[2] Sasampunipun mlebet kunjara, Budiman lajeng kuliyah ing Universitas London kanthi mendhet jurusan Ilmu Politik lan Master Hubungan Internasional ing Universitas Cambridge, Inggris.[1] Sakonduripun dhateng Indonésia, ing taun 2004 Budiman mlebet PDI Perjuangan.[1][2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Profil Budiman Sudjatmiko dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)Budiman Sujatmiko: Srigala di Kandang Banteng dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Budiman_Sudjatmiko&oldid=832135"