Buddha Raksasa Leshan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Emei, termasuk Buddha Raksasa Leshan*
Situs Warisan Donya UNESCO

300px|Leshan Giant Buddha
Negara Cithakan:Country data People's Republic of China
Tipe Mixed
Kriteria iv, vi, x
Referensi 779
Wilayah Asia-Pacific
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1996  (Sèsi 20th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Buddha Raksasa Leshan (乐山大佛) yaiku patung Buddha Maitreya kang lagi lungguh[1][2] Dununge ing wetan Kutha Leshan, Provinsi Sichuan, Cina.[2]

Dipahat ing pinggir sawijining bukit ing abad kaping 8 masehi ing pertemuan telung kali.[1][2] telung kali mau yaiku Kali Min, Kali Qingyi lan Kali Dadu.[2]Patung iki minangka patung Buddha kang paling gedhe ing donya kanthi dhuwur 71 meter.[1][2]Saliyane kuwi detail saka patung iki bisa didelengsaka 1.021 sanggul kang ana ing rambute Sang Buddha.[2] Sistem arsitektur] ''pembuangan'' banyu kang sumebar ing bageyan tangan, sirah, mburi kuping lan sandhangan, ndadekake patung Leshan tetep garing sahengga ora gampang rusak.[2] Diwiwiti mulai tanggal 713 masehi ing jaman Dinasti Tang saka usule Hai Tong (sawijining Biksu) lan rampung ing taun 803.[2] Didadekake salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1996.[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en) Mount Emei Scenic Area, including Leshan Giant Buddha Scenic Area, UNESCO World Heritage Site'. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i (en) Leshan Giant Buddha, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.