Bruno Mars

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bruno Mars

Bruno Mars nalika manggung ing Las Vegas, Nevada ing tanggal 19 September 2010.
Latar wuri
Jeneng Peter Gene Hernandez
Lair 08 Oktober 1985 (umur 28)[1]
Honolulu, Hawaii
Asal Los Angeles, California, United States
Génré Pop, alternative hip-hop, soul, R&B
Pegawéyan Penyanyi, penulis lagu, produser rekaman
Instrumèn Vocal, drum, gitar, keyboard, bass
Taun aktif 2007–sspuniks
Label Atlantic Records, Elektra Records
Magepokan karo The Smeezingtons, B.o.B, Cee-Lo Green, Travie McCoy
Situs wèb Brunomars.com

Bruno Mars inggih punika penyanyi Pop, Hip Hop, Soul, R&B, lan dados tiyang ingkang damel tembang. Piyambakipun gesang ing California, Amerika Serikat ananging kelairan saking Hawai. Piyambakipun misuwur saking tembang Nothin’On You ingkang kolabrasi kaliyan B.o.B lan saking tembang Just The Way You Are. Bruno lair ing kulawarga seni. Bapakipun Pete kelairan New York inggih punika tiyang ingkang main perkusi lan ibunipun Bernie, campuran Filipina lan Puerto Rico inggih punika tiyang ingkang nari hula. Bruno Mars gadhahi asma lair Peter Gene Hernandez, piyambakipun dipunparingi asma Bruno amargi dangu punika ingkang Bruno nalika tasih alit piyambakipun mirip kaliyan pegulat misuwur inggih punika Bruno Sammartino. Lan asma Mars dipunparingaken amargi tiyang-tiyang nyebat Bruno mboten mirip Bumi, amargi punika piyambakipun mundhut asma Planet Mars. Ingkang dados Bruno Mars, piyambakipun lair tanggal 8 Oktober 1985.

Karir Bruno Mars[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2006, piyambakipun tepang kaliyan Aaron Bay Schuck, ingkang selajengipun dados manajer Bruno lan wonten ing agansi Atlantic Records. Karir punika dipunwiwiti saking dados panyerat tembang kangge penyanyi sapanunggalipun. Piyambakipun wonten ing album Alexandra Burke (Perfect saking album Overcome), Travie McCoy (We’ll Be Alright saking album Lazarus), Brandy (Long Distance saking album Human), 4 tembang kagem album Tomorrow dening Sean Kingston, sanesipun punika wonten ing ageng hit Right Round saking album ROOT dening Flo Rida.

Prestasi Bruno Mars[sunting | sunting sumber]

Prestasi saking Bruno inggih punika:

  1. Nothing on You dados Song of the Year 2010
  2. Just the Way You Are dados Best Male Pop Vocal Performance 2011[2]

Album Bruno Mars[sunting | sunting sumber]

Album saking Bruno inggih punika:

  1. It's Better If You Don't Understand (11 Mei 2010)
  2. Doo - Wops & Hooligans (5 Oktober 2010)[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ De Castro, Cynthia (January 5, 2011). "Bruno Mars: The Fil-Am Artist with Universal Appeal". Asian Journal. AJ Press Los Angeles. http://www.asianjournal.com/aj-magazine/midweek-mgzn/8386-bruno-mars-the-fil-am-artist-with-universal-appeal.html. Retrieved January 7, 2011.
  2. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  3. ^ (id)www.metrolyrics.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruno_Mars&oldid=832444"