Bruce Willis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bruce Willis
Bruce Willis by Gage Skidmore.jpg
Willis saat penayangan perdana Live Free or Die Hard pada Juni 2007
Asma wiyosan Walter Bruce Willis
Miyos 19 Maret 1955 (umur 59)
Idar-Oberstein, Jerman (Markas Militer A.S.)
Sisihan Demi Moore (1987-2000)
Yoga 3; termasuk Rumer Willis (lahir 1988)

Bruce Willis (lair ing Idar-Oberstein, Jerman Barat, 19 Maret 1955; umur 59 taun) dheweké aktor Amerika Serikat, jeneng kang kondhang ning masarakat yakuwi John McClane, jejeneng kang diolih nalika main ning film Die Hard, dheweké kuwi mantan garwané Demi Moore, Bruce Willis kondhang ning masarakat awit main ning serial TV hit MOONLIGHTING watara taun 1985 nganti taun 1989 lan perané dadi John McClane ning serial film DIE HARD (film nalika taun 1988).[1] [2]

Ning akir taun 1990, Willis tau ngrilis album pop- blues, album kasebut diwenehi judul The Return of Bruno, kayata single kang dadi andalané ning album kasebut, Respect Yourself.[2] Ning sajarah pribadiné, Willis tau bebrayanan karo aktris ayu Demi Moore, meski akiré bebrayanan kuwi gagal, sawisé urip bareng nganti 13 taun suwené, Willis karo Demi Moore akiré cerai ning tanggal 28 Oktober taun 2000.[2]

Sadhurungé karo Demi Moore, Willis uga tau njalin hubungan raket karo aktris lan model kang pagaweané ora adoh kayata dheweké, padha-padha njegur ning dunya hiburan, kenya ayu kang tau dikabaraké raket karo Bruce Willis kuwi kayata aktris Lara Flynn Boyle lan bintang model Maria Bravo Rosado.[2] Sangang taun ditinggal dhewekan dening Demi Moore akiré ning taun 2009, Willis meluni mantan bojoné kanggo nikah maneh.[2] Dheweké olih panggantiné Demi Moore, nuli tanggal 22 Maret taun 2009, Willis resmi nikah karo pepujaning atiné, yakuwi Emma Heming.[2] Pernikahan mau dilaksanakaké kanthi meriyah ning Turks lan Caicos.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Taun Judul Peran Catatan
2010 The Expandables none
2009 Retired Extremely Dangerous Frank Moses
Surrogates Agen Peters
2008 Live Free or Die Hard John McClane Produser, pra-produksi
2007 Morgan's Summit Unknown Attached, pra-produksi
2006 Black Water Transit Earl Pike pra-produksi
Perfect Stranger Harrison Hill
The Astronaut Farmer Ora dingerteni
Over the Hedge RJ Voice only
Lucky Number Slevin Mr. Goodkat
16 Blocks Jack Mosley Produser
Alpha Dog Sonny Truelove
2005 Sin City John Hartigan
Hostage Jeff Talley Produser
2004 Ocean's Twelve dheweké dhewe kameo
The Whole Ten Yards Jimmy 'The Tulip' Tudeski
2003 Charlie's Angels: Full Throttle William Rose Bailey kameo
Rugrats Go Wild! Spike namung suara
Tears of the Sun Lieutenant A.K. Waters
2002 Grand Champion CEO kameo
Hart's War Col. William A. McNamara
2001 Bandits Joe Blake
2000 Unbreakable David Dunn
The Kid Russell Duritz
The Whole Nine Yards Jimmy 'The Tulip' Tudeski Produser
1999 The Story of Us Ben Jordan
The Sixth Sense Dr. Malcolm Crowe
Breakfast of Champions Dwayne Hoover
Franky Goes to Hollywood dheweké dhewe Short subject
1998 The Siege Major General William Devereaux
Armageddon Harry S. Stamper
Mercury Rising Art Jeffries
1997 The Jackal The Jackal
The Fifth Element Korben Dallas
1996 Beavis and Butt-head Do America Muddy Grimes hanya suaranya
Last Man Standing John Smith
1995 Twelve Monkeys James Cole
Four Rooms Leo
Die Hard: With a Vengeance John McClane
1994 Nobody's Fool Carl Roebuck
Pulp Fiction Butch Coolidge
Color of Night Dr. Bill Capa
North Narrasi
1993 Striking Distance Tom Hardy
National Lampoon's Loaded Weapon 1 John McClane kameo
1992 Death Becomes Her Dr. Ernest Menville
The Player dheweké dhewe kameo
1991 The Last Boy Scout Joseph Cornelius 'Joe' Hallenbeck
Billy Bathgate Bo Weinberg
Hudson Hawk Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins
Mortal Thoughts James Urbanski
1990 The Bonfire of the Vanities Peter Fallow
Look Who's Talking Too Mikey namung suwara
Die Hard 2 John McClane
1989 Look Who's Talking Mikey namung suara
In Country Emmett Smith
That's Adequate awaké dhewe kameo
1988 Die Hard John McClane
Sunset Tom Mix
The Return of Bruno Bruno Radolini
1987 Blind Date Walter Davis
1985 A Guru Comes 'Ora dingerteni Ekstra
1982 The Verdict Courtroom Observer Extra
1980 The First Deadly Sin Ora dingerteni Ekstra

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)berita bruce willis dipununduh tanggal 22 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f (id)biografi bruce willis dipununduh tanggal 22 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruce_Willis&oldid=831326"