Brebes, Brebes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Brebes
Peta brebes.gif
Peta lokasi Kecamatan Brebes
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Brebes
Jembar wewengkon - km²
Cacah pedunung -
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan -

Kecamatan Brebes iku salah siji kecamatan ing kabupatèn Brebes, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kecamatan iki minangka pusat pamaréntahan, perékonomian, lan pandhidhikan ing Kabupatèn Brebes.

Minangka dhaérah kutha, sebagéan gedhé kagiatan ékonomi ing Kecamatan Brebes didhominasi déning dedagangan lan jasa. Ing dhaérah pesisir, umumé pedunung nyambut gawé minangka nelayan lan among tani tambak (iwak bandeng, urang) lan peternak bèbèk; déné ing dhaérah kidul, umumé minangka petani brambang lan buruh tani.

Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo: Kecamatan Jatibarang
ing sisih kulon karo: Kecamatan Wanasari
ing sisih wétan karo: Kutha Tegal

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

  1. Banjaranyar
  2. Brebes
  3. Gandasuli
  4. Kaligangsa Kulon
  5. Kaligangsa Wetan
  6. Kalimati
  7. Kaliwlingi
  8. Kedunguter
  9. Krasak
  10. Lembarawa
  11. Limbangan Kulon
  12. Limbangan Wetan
  13. Padasugih
  14. Pagejugan
  15. Pasar Batang
  16. Pemaron
  17. Pulosari
  18. Randusanga Kulon
  19. Randusanga Wetan
  20. Sigambir
  21. Tengki
  22. Terlangu
  23. Wangandalem

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brebes,_Brebes&oldid=805284"