Braunschweig

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Peta
Braunschweiger Stadtwappen Lage der kreisfreien Stadt Braunschweig di Jerman
Data dhasar
Bundesland: Niedersachsen
Status: Kreisfreie Stadt
Èlevasi: 75 m di atas NN
Wewengkon: 192,09 km²
Pedunung: 240.167 (31 Desember 2005)
Kapadhetan pedunung: 1.279 pedunung per km²
Kodhe pos: 38100 - 38126
(alt: 3300)
Kode wilayah: 0531, 05307, 05309
Pelat nomer montor: BS
Pamérangan administratif: 20 Stadtbezirke
Situs web resmi: www.braunschweig.de
Alamat e-mail: stadt@braunschweig.de
Politik
Walikutha: Dr. Gert Hoffmann (CDU)
Regierende Partei: Ratskoalition von
CDU und FDP

Braunschweig (Walanda: Brunswijk; Basa Sachsen Ngisor: Brunswiek) kuwi kutha paling gedhé kaloro ing Niedersachsen, duwé pedunung watara 250 ribu jiwa. Ing kutha iki akèh tinemu lembaga-lembaga panelitèn nasional, malah miturut survei anyar, dhaérah Braunschweig lan saubengé duwé pametu per kapita paling gedhé ing Eropah ing babagan panelitèan. Universitas teknik paling tuwa ing Jerman uga dumunung ing kutha iki lan Carl Friedrich Gauss uga lair ing kéné. Saliyané kuwi, ing tlatah iki uga ana industri automobil lan penunjangé. Bandung minangka salah siji kutha partner Braunschweig lan kerep nganakaké liron pamuda.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Niedersachsen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Braunschweig&oldid=815008"