Brahmanisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Brahmanisme punika pelopor agami Hindu lan agami Buddha. Agami punika tuwuh ing India bagéyan lèr ing kalangan bangsa Arya ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.

Ciri khas utami agami punika arupi siklus antawis (pepati) lan kalairan malih (reinkarnasi) sarta pamérangan manungsa dados sekawan kasta ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa Sansekerta dipun wastani warna.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brahmanisme&oldid=867427"