Brahmandapurana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Brahmandapurana yaiku karya sastra Jawa Kuna kang awujud gancaran. Karya sastra iki ora ngemot penanggalan kapan ditulis lan sapa kang mrentah nulis. Isine maneka warna, kayata crita sujarah kedadeyane donya lan jagadraya kacipta, kahanan alam, metune 4 kasta (brahmana, ksatria, waisya lan sudra) lan liya-liyane.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Jan Gonda, 1932, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Prozatekst en kakawin, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 5. Suntingan teks. Jan Gonda, 1933, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Vertaling, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 6. Pertalan ing basa Walanda.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brahmandapurana&oldid=851668"