Boy (album)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Boy yaiku album studio pisanan karya grup musik Irlandia U2, dirilis dening Island Records tanggal 20 Oktober 1980. Diproduksi dening Steve Lillywhite, album iki nampa ulasan positif. Tema umum ing antarane lagu-lagu album yaiku pikiran lan frustrasi rumaja.[1] Album iki kalebu lagu hit Britania Raya pisanan U2, "I Will Follow". Rilis Boy diéloni dening tur pisanan U2 saka benua Éropah lan Amérika Sarékat.[2]

Daptar lagu[sunting | sunting sumber]

Kabèh lirik ditulis déning Bono, kabèh musik disusun déning U2.

Sisi 1
No. Judhul Durasi
1. "I Will Follow"   3:36
2. "Twilight"   4:22
3. "An Cat Dubh"   4:47
4. "Into the Heart"   3:28
5. "Out of Control"   4:13
Sisi 2
No. Judhul Durasi
1. "Stories for Boys"   3:02
2. "The Ocean"   1:34
3. "A Day Without Me"   3:14
4. "Another Time, Another Place"   4:34
5. "The Electric Co."   4:48
6. "Shadows and Tall Trees"   4:36
Durasi Total:
42:14

Èdisi remaster 2008[sunting | sunting sumber]

Tanggal 9 April 2008, U2.com negesake yèn Boy, bebarengan karo telung album pisanan liyane U2, October lan War bakal dirilis manèh minangka vèrsi anyar remaster.[3] Album remaster dirilis tanggal 21 Juli 2008 ing Britania Raya, lan versi Amérika Sarekat dirilis tanggal 22 Juli 2008.




Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Henke, James. "U2: Here Comes the "Next Big Thing"", 1981-02-19. diaksès tanggal 2007-09-06. Archived from the original on 2007-11-04. 
  2. ^ de la Parra (2003), halaman 16, 17
  3. ^ "Boy, October, War: Remastered". U2.com. April 9, 2008. http://www.u2.com/news/index.php?mode=full&news_id=2216. Retrieved 2008-04-09.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boy_(album)&oldid=834969"