Bontang FC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bontang FC
Logo Bontang FC
Jeneng lengkap Bontang
Football Club
Parapan Kuntul Perak Khatulistiwa
Laskar Bukit Tursina
Madeg 18 Juni 1988
Stadion Stadion Mulawarman
Stadion Taman Prestasi Bontang, Indonesia
(Kapasitas: 12.000)
Ketua Umum Flag of Indonésia dr.H.A. Sofyan Hasdam, Sp.S
Sekretaris Flag of Indonésia Agung Masuprianggono
Manajer Flag of Indonésia dr. Andi Satya Adi Saputra
Pelatih Flag of Indonésia Edy Simon Badawi
Asisten Pelatih Flag of Indonésia Erick Ibrahim, Yaya Sunarya, Johnny Rining
Dokter Tim Flag of Indonésia dr I Gusti Made Suardika SpA
Liga Liga Indonesia
2010-11 Liga Super Indonesia,
Peringkat 15
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Rasukan kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Mangsa iki

'Bontang FC (Mbiyen: Bontang PKT, PKT Bontang utawa Pupuk Kaltim Bontang) yaiku klub sepak bola profesional kang markase ana ing Kutha Bontang, Kalimantan Wetan, Indonesia. Tim kang awale andhuweni jeneng PS Pupuk Kaltim Galatama iki kabentuk ing tanggal 18 Juni 1988 déning perusahaan PT Pupuk Kaltim (PKT) lan diikutsertake kang pertama marang kompetisi Galatama ing taun kang padha. Bontang PKT yaiku sawijining saka pirang-pirang tim kang durung tau terdegradasi saka Divisi Utama, saiki Superliga). Bontang PKT dugi melu dhewe uga melu turnamen Piala Winners Asia. Ing tanggal 12 Juni 2009, Bontang PKT ngubah jenenge dadhi Bontang FC wiwit klub iki pindah tangan saka PT Pupuk Kaltim marang Pemerintah Kota Bontang.


Pemain[sunting | sunting sumber]

Skuat Utama[sunting | sunting sumber]

Data pemain kanthi terakhir 2011

[1]

Soccer.Field Transparant.png

Ade Mukhtar
Flag of Indonésia
Nyeck
Flag of Cameroon
Iqbal
Flag of Indonésia
Joko Sidik
Flag of Indonésia
Ali Khadaffi
Flag of Togo
Marcelino
Flag of Indonésia
Arifki Eka
Flag of Indonésia
Satoshi Otomo
Flag of Jepang
Faidil Sausu
Flag of Indonésia
Kenji Adachihara
Flag of Jepang
Émile Mbamba
Flag of Cameroon
Bontang FC's Starting 11 dengan formasi 4-1-3-2

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Indonésia GK Ade Mochtar
3 Flag of Indonésia MF Abdul Rahman
5 Flag of Indonésia MF Aidin Elmi
6 Flag of Indonésia DF Handi Hamzah
7 Flag of Indonésia MF Arifk Eka Putra
8 Flag of Togo MF Ali Khaddafi (Wk. kapten 1)
9 Flag of Jepang FW Satoshi Otomo
10 Flag of Jepang MF Kenji Adachihara12px|Kapten
11 Flag of Indonésia MF Arbadin
12 Flag of Indonésia MF Usman
14 Flag of Indonésia MF M Fadil Sausu
16 Flag of Hong Kong FW Julius Pongla Akosah
18 Flag of Indonésia FW Rahman Abu Bakar
No. Pos. Jeneng
20 Flag of Indonésia DF Joko Sidik Fitra Yono
21 Flag of Cameroon MF Georges Clement Nyeck Nyobe
22 Flag of Indonésia DF Sardianata
27 Flag of Indonésia MF Yoga Eka Fermansyah Hera
28 Flag of Indonésia FW Aswar Arif
29 Flag of Indonésia FW Moh. Istiqfar
30 Flag of Indonésia GK Tirtah Bahyu Kencana
32 Flag of Indonésia MF Iswadi Syukur
86 Flag of Indonésia GK Eddy Kurnia
99 Flag of Indonésia FW Danny Marfelous Damangge
17 Flag of Cameroon FW Emile Bertrand Mbamba
77 Flag of Indonésia DF Arnold Polii

Pemain Terkenal[sunting | sunting sumber]

Pemain NJaba

Pemain Lokal

Prestasi[sunting | sunting sumber]

[2]

Galatama[sunting | sunting sumber]

  • 1988/1989 : Peringkat 9
  • 1989/1990 : Peringkat 3
  • 1990/1991 : Peringkat 2
  • 1991/1992 : Peringkat 2
  • 1992/1993 : Papan tengah Kompetisi Galatama
  • 1993/1994 : Papan tengah Kompetisi Galatama

Divisi Utama Liga Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • 1994/1995 : Semifinalis
  • 1995/1996 : 12 Besar
  • 1996/1997 : Peringkat 6 Wilayah Timur
  • 1998/1999 : 10 Besar
  • 1999/2000 : Runner-up
  • 2001 : Peringkat 5 Wilayah Timur
  • 2002 : Peringkat 6 Grup Timur
  • 2003 : Peringkat 10 Wilayah Timur
  • 2004 : Peringkat 11 Wilayah Timur
  • 2005 : Peringkat 6 Wilayah Timur
  • 2006 : Peringkat 10 Wilayah Timur
  • 2007 : Peringkat 13 Wilayah Timur

Liga Super Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • 2008-09 : Peringkat 13
  • 2009-10 : Peringkat 11
  • 2010-11 : Degradasi saka Divisi Utama-pindah marang LPI

Liga Prima Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • 2011-12  :

Copa Dji Sam Soe[sunting | sunting sumber]

  • 2005: Babak 16 besar
  • 2006: Babak 32 besar
  • 2007: Babak 16 besar
  • 2008: Babak 48 besar

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Tim Bontang FC.
  2. ^ [2], Tim Bontang FC.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bontang_FC&oldid=835220"