Bolu Gulung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bolu Gulung
Swiss roll.jpg
Bolu Gulung
Informasi
Asal Swiss
Penyajian lan bahan
Bahan Endhog lan glepung

Bolu gulung (Swiss roll) yaiku jajanan bolu kang dipanggang nganggo loyang kang cethék, lan diisi nganggo selai utawa krim mentega lan sawisé iku banjur digulung.[1] Bolu gulung kerep dikenal kanthi jeneng jam roll, utawa jelly roll ing negara Amerika Serikat.[1] Bolu gulung iki kuduné digulung nalika isih panas, yaiku nalika lagi diangkat saka oven.[1] Tujuwané supaya bolu isih empuk lan gampang digulung saéngga nalika digulung ora ajur.[1] Kertas roti utawa serbèt bisa dadi tatakan kanggo nggulung.[1] Gulungan bolu iki bisa dibukak manèh nalika bolu wis rada adhem kanggo diwènèhi selé utawa krim mertéga lan sawisé iku, bolu kena digulung manèh. Bolu gulung uga kena langsung diwènèhi selé nalika isih panas saéngga cukup digulung mung sepisan waé.[1]

Krim mertéga (buttercream) bisa digawé kanthi rasa wernba-werna kanthi nambahaké coklat bubuk, selé stroberi, selé nanas, moka, selé srikaya, lan rasa liyané[1]

Bolu Gulung Moka[sunting | sunting sumber]

Bahan[sunting | sunting sumber]

Bahan kang digunaké yaiku [2]

  • 60 gram gula pasir kang alus
  • Kuning endhog pitik kang cacahe 5 lan endhog pitik siji
  • 25 gram selé kacang
  • 30 gram trigu lan 20 gram susu bubuk, banjur diayak bareng
  • 60 gramp margarin kang dicuwèraké lan dijarké nganti adhem lan sawisé iku diwènèhi ½ sendhok tèh pasta moka

Bahan Isi[sunting | sunting sumber]

Bahan kanggo isi kang digunaké yaiku [2]

  • 25 gram selai coklat
  • 15 gram selé kacang:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)female.kompas.com(dipunundhuh tanggal 10 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)kabarinews.com(dipunundhuh tanggal 10 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bolu_Gulung&oldid=851505"