Boling

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Seorang peboling menggelindingkan bola boling.

Boling (basa Inggris: bowling), iku sawijining olahraga utawa dolanan kang dimainaké kanthi cara ngglindhingaké bal nganggo tangan.[1] Bal boling diglindingaké kanggo ngrubuhake pin kang cacahé sepuluh.[1] Pin mau ditata dadi wujud segitelu yèn dideleng saka ndhuwur.[1] Nalika kabèh pin dirubuhaké kanthi ngglindhingké bal kaping pisan kuwi diarani strike. Nalika pin ora bisa durubuhak sepisan dadi, banjur diwènèhi kasempetan manèh kanggo ngrubuhaké pin kang kasisa.[1] Nalika pin bisa dirubuhaké ana ing glindhingan bal kang kapindho dijenengi spare.[1] Nalika wis glindhingan kaping pindho isih ana pin kang durung rubuh dijenengi open frame (missed) kang nentokake kanggo pètungan angka ana ing saben game.[1] Pin banjur ditata manèh kaya pisanan kanggi miwiti frame sabanjure.[1]

Cara ngétung angka ana ing biling[2]:

  • Saben permainané ana 10 frame[2]
  • Saben frame duwé 2 kotak kang nglambangaké ana 2 uncalan[2]
  • Mligi ing frame 10 ana 3 kotak kang tegesé duwé kasempetan kaping telu kanggo nguncalaké[2]
  • Skor paling dhuwur ana ing saben permainané yaiku 300 kang dijenengi perfect game[2]
  • Saben frame strike olèh tambahan angka saka 2 uncalan banjuré nanging yèn spare olèh tambahan angka saka sakuncalan.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boling&oldid=830686"