Bolesławiec

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bolesławiec
POL Bolesławiec COA.svg
Lambang Bolesławiec
POL Bolesławiec map.svg
Lokasi Bolesławiec
Katrangan cekak
Provinsi: Silesia Hilir
Jembar: 22,81 km²
Pedunung: 40.021 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: DBL
Alamat
balé kutha:
Rynek 41
59-700 Bolesławiec
Situs wèb resmi: www.um.boleslawiec.pl
Politik
Walikutha: Piotr Roman


Bolesławiec (Jerman Bunzlau) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung kira-kira 40.000 jiwa. Kutha iki sadurungé Perang Donya II misuwur déné indhustri keramiké. Prodhuksi keramik sing diarani mawa tembung Bunzlauer Keramik ing basa Jerman iki misuwur banget sa-Jerman. Sawisé Perang Donya II, kutha iki dadi mlebu wilayah Polandia lan nganti sepréné indhustri iki isih diterusaké.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bolesławiec&oldid=817600"