Bimbo (Grup Musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bimbo, grup musik bersaudara Indonésia (Nalika Tampil ning IPB, Bimbo Halal Bihalal Sekaliyan 'Promosi')


Bimbo kuwi grup musik bersaidara ning Indonésia kang ana dimulai ning taun 1966, personilé kabeh saudara saka Sam Bimbo, Acil Bimbo, Jaka Bimbo lan Iin Parlina. [1] Dimulai saka grup kang digawangi dening wong telu, grup musik iki dipengaruhi dening musik latin, Bimbo ngerilis album perdanané karo judul Melati Dari Jayagiri dadi tembangan andalané. [1] Ning taun 70-an, Bimbo nyiptakaké tembang-tembangan kang nganggo tema balada kang nawaraké lirik-lirik puitis. [1] Nanging ning partengahan taun, Bimbo nambah personil siji yaiku Iin Parlina lan mulai nyiptakaké tetembangan kang temané kauripan sadina-dina. [1] Tembangan kuwi kayata, Abang Becak, Kumis, Tangan, Mata lan liyan-liyané.[1] Ning era 80-an Bimbo ganti tema ning tembangan-tembangané, ora babagan kauripan sadina-dina, ananging tema babagan kritik sosial kayata Antara Kabul dan Beirut, Surat Untuk Reagan lan Brezhnev. [1] Lan nyiptakaké tetembangan kang temané religius, kang diwali karo tembang kang judulé Tuhan ciptaané Sam Bimbo, Sajadah, lan liyané.[1]

Bimbo tau, tampil ning IPB, kanggo halal bihalal sakaliyan 'Promosi', tetembangan kang anyaran. [2] Bimbo nembangaké tetembangan kang temané religi lan kritik sosial, kang anggawé ewunan pananonton ning acara halal bihalal kasebut.[2] Kagiatan kuwi uga dadi dadi kasempatan tampil ning ngarepé para civitas akademika IPB. [2] Dimanfaatké kango nyosialisasikaké tetembangan anyaran saka grup band saaudara kasebut, kang judulé Jual Beli kang temané kritik sosial amarga carut maruté kauripan ning Indonésia.[2]

Lagu-lagu Bimbo[sunting | sunting sumber]

Lagu-lagu Bimbo sing misuwur antara liya:

  • ABC (Ada Banyak Cara) Indonesia
  • Adinda
  • Aku Sayang Padamu
  • Anak Bertanya Pada Bapaknya
  • Antara Bogor Dan Cianjur
  • ANTARA KABUL DAN BEIRUT
  • Balada Gadis Desa
  • Balada Minta-minta
  • Balada Seorang Biduan
  • Balada Seorang Penyiar
  • Bunga Flamboyan
  • Bunga Kenangan
  • CALON MERTUA
  • Cinta
  • Cinta Terlarang
  • Citra
  • Dengan Puisi Aku
  • Didalam Rindunya Aku
  • Hitam Kelam
  • Hitam Putih
  • Janji Bahagia
  • Jual Beli
  • Kita Adalah Satu
  • Kutatap Wajahmu
  • Laki-laki Tanpa Wanita
  • Melati Dari Jayagiri
  • Melati Putih
  • Pelabuhan Hati
  • Penggali Kubur
  • Rindu Kami Padamu
  • Sajadah Panjang
  • Selamat Datang Ramadhan
  • Semalam Di Malaysia
  • Sendiri Lagi
  • Tajam Tak Bertepi
  • Tante Sun
  • Taqobbalalloohu Minnaa Waminkum
  • Terpikat

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Bimbo, grup musik bersaudara dupununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. ^ a b c d (id)Bimbo, halal bihalal sakaliyan 'Promosi' dipununduh tanggal 29 Juni 2011

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bimbo_(Grup_Musik)&oldid=830889"