Bill Murray

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bill Murray
Bill Murray.jpg
Asma wiyosan William James Murray
Miyos 21 September 1950 (umur 63)
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Wilmette, Illinois, Amérika Sarékat
Pakaryan Aktor/Komedian
Sisihan Margaret Kelley (1981-1996)
Jennifer Butler (1997-2008)

Bill Murray utawa William James "Bill" Murray (lair 21 September 1950; umur 63 taun) ing Wilmette, Illinois, Amérika Serikat, inggih menika salah satunggalipun aktor lan ugi bintang lawak saking Amérika Serikat.[1][2] Panjenenganipun misuwur amargi main ing acara Saturday Night Live ing taun 1977.[2] Sasanèsipun menika, panjenenganipun naté menangaken nominasi Academy Award lan Emmy Award.[2] Panjenenganipun wiwit kariér ing jagad film awit taun 1976.[2] Bill naté main film lawak Stropes, Groundhog Day, Caddy Shack, Ghost Busters, lan Rushmore.[2] Kalebet ugi ing film-ipun ingkang misuwur Lost in Translation, Broken Flowers, lan The Royal Tenenbaums.[2] Ngantos dumugi film Lost in Translation, Bill Murray kasil mlebet nominasi kanggé aktor paling saé ing adicara Academy Award.[2]

Gegayutan kaliyan pagesanganipun, Bill Murray naté palakrami kaliyan Margaret Murray (1980-1996).[2] Ananging palakrami menika boten saged dangu amagi Bill selingkuh kaliyan desainer kostum Jennifer Butler. Pungkasanipun kekalihipun pegatan.[2] Salajengipun, Bill palakrami malih kaliyan Butler nalika tanggal 4 Juli 1997.[2] Saking kalih tiyang èstri garwanipun menika, Bill Murray kagungan putra cacah enem ingkang sedayanipun menika jaler.[2]

Filmografi[2][sunting | sunting sumber]

  • 1975 TARZOON: SHAME OF THE JUNGLE
  • 1976 NEXT STOP, GREENWICH VILLAGE
  • 1977–1980 SATURDAY NIGHT LIVE
  • 1978 ALL YOU NEED IS CASH
  • 1979 MEATBALLS
  • 1979 MR. MIKE'S MONDO VIDEO
  • 1980 WHERE THE BUFFALO ROAM
  • 1980 CADDYSHACK
  • 1981 STRIPES
  • 1982 TOOTSIE
  • 1984 GHOSTBUSTERS
  • 1984 NOTHING LASTS FOREVER
  • 1984 THE RAZOR'S EDGE
  • 1986 LITTLE SHOP OF HORRORS
  • 1988 SHE'S HAVING A BABY
  • 1988 SCROOGED
  • 1989 GHOSTBUSTERS II
  • 1990 QUICK CHANGE
  • 1990 HAMLET
  • 1991 WHAT ABOUT BOB?
  • 1993 GROUNDHOG DAY
  • 1993 MAD DOG AND GLORY
  • 1994 ED WOOD
  • 1996 KINGPIN
  • 1996 LARGER THAN LIFE
  • 1996 SPACE JAM
  • 1997 THE MAN WHO KNEW TOO LITTLE
  • 1998 WILD THINGS
  • 1998 RUSHMORE
  • 1999 CRADLE WILL ROCK
  • 2000 CHARLIE'S ANGELS
  • 2001 OSMOSIS JONES
  • 2001 THE ROYAL TENENBAUMS
  • 2003 LOST IN TRANSLATION
  • 2003 COFFEE AND CIGARETTES
  • 2004 GARFIELD: THE MOVIE
  • 2004 THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU
  • 2005 BROKEN FLOWERS
  • 2005 THE LOST CITY
  • 2006 GARFIELD: A TAIL OF TWO KITTIES
  • 2007 THE DARJEELING LIMITED
  • 2008 GET SMART
  • 2008 CITY OF EMBER
  • 2009 THE LIMITS OF CONTROL
  • 2009 FANTASTIC MR. FOX
  • 2009 ZOMBIELAND
  • 2010 GET LOW
  • 2010 PASSION PLAY
  • 2012 MAD
  • 2012 MOONRISE KINGDOM

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

* Bill Murray di Internet Movie Database

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Bill Murray Biography (1950-)", Film Reference. diaksès tanggal 2007-11-12. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)Bill Murray dipunundhuh tanggal 21 September 2011)
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bill Murray ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bill_Murray&oldid=832731"