Bihać

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bihać
BБихаћ

Coat of arms
Lokasi Bihać ing Bosnia-Herzegovina.
Bihać is located in Bosnia
Bihać
Location of Bihać
Coordinates: 44°49′N 15°52′E / 44.817°N 15.867°E / 44.817; 15.867
Negara Bendera_Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina
Pamaréntahan
 • Municipality president Hamdija Lipovača (SDP)
Wewengkon
 • Total 900 km2 (300 sq mi)
Populasi (est. 2006)
 • Total 105.000
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun +387 37
Website http://www.bihac.org
Bihaćka kula ("the tower of Bihać")

Bihać (Sirilik: Бихаћ) kuwi sawijining kutha lan munisipalitas ing Kali Una ing tlatah wétan-lor Bosnia-Herzegovina, punjeré Kanton Una-Sana saka Federasi Bosnia lan Herzegovina.

Demografi[sunting | sunting sumber]

2006[sunting | sunting sumber]

Sacara ètnik, miturut èstimasi taun 2006, gunggungé pedunung ing munisipalitas Bihać 105,000 jiwa, yakuwi:

2005[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2005, 91% pedunung dumadi saka ètnik Bosniak.

1991[sunting | sunting sumber]

Miturut sènsus taun 1991 cacahing pedunung 70,732, kalebu:

1981[sunting | sunting sumber]

Miturut sènsus taun 1981, cacahing pedunung 65,544, kalebu:

1971[sunting | sunting sumber]

Miturut sènsus taun 1971, cacahing pedunung 58,185, kalebu:

Pamukiman (luwih saka 1,500 pedunung), sènsus 1991.[sunting | sunting sumber]

  • Bihać

total: 45,553

total: 2,574

total: 2,118

total: 1,833

total: 1,724

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Universitas Bihać dibukak taun 1997 lan duwé pitu facultas: tèknik, ekonomi, hukum, biotechnical, pendhidhikan, kaséhatan, lan akademi pendhidhikan Islam.

Sport[sunting | sunting sumber]

Klub bal-balan lokal yakuwi NK Jedinstvo.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Bihać kuwi panggonan pabrik bir kang misuwur lan menangaké bebungah (Preminger).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bihać ing Wikimedia Commons.

Gallery[sunting | sunting sumber]


Koordinat: 44°49′N, 15°52′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bihać&oldid=814227"