Bhiksu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bhiksu ing Sri Lanka.

Bhiksu, utawi biksu, bhikkhu utawi bikkhu (biksuni, bhikkhuni, utawi bikkhuni tumrap bhiksu wanita) minangka tembung serapan saking basa Sangskreta, ing salebeting basa Indonesia ngarujuk dhumateng satunggiling rahib utawi rohaniawan agami Buddha. Kadhang-kadhang ugi dipunwastani wiku utawi biku. Tembung biku punika asalipun saking basa Pali.

Ing salebeting basa Sansekerta, bhiksu punika pangemis ingkang nyuwun tetedhan, utaminipun para brahmana wonten salebeting asrama utawi tahap kaping sekawan. Para brahmana ing tataran punika sedaya dhaharanipun asal saking sedhekah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bhiksu&oldid=819664"