Bhagyashree Patwardhan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bhagyashree भाग्यश्री
Lair 23 Februari 1969 (umur 45)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Aktris
Garwa Himalaya Dasani
Putra/putri Avantika Abhimanyu

Bhagyashree (Marathi: भाग्यश्री), (Marathi: भाग्यश्री पटवर्धन),23 Februari 1969 (umur 45) iku aktris saka India.[1] Bapaké kuwi pamimpin Sangli kang asmané H.H. Meherban Shrimant Raja Vijaysinhrao Madhavrao Patwardhan. Jeneng jangkep saka Bhagyahree yakuwi Shrimant Rajkumari Bhagyashree Raje Patwardan.[1] Dhèwèké kang jenengé anak paling tuwa saka telung sedulur kang kabèh jenengé wanita.[1] Bhagyashree urip bebrayanan karo kanca kang jeneng ciliké Himalay Dassani lan anduwèni anak telu.[1] Dhèwèké lan garwané mau kuwi dadi promotor ing perusahaan médhia kang jenengé Shrishti Entertainment.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Baghyashree miwiti kariré ing donya hiburan nalika mainaké peran ing sérial tivi bebarengan karo Kachhi Dhoop.[1] Sérial iki adhaptasi saka Little Woman gawéyan Louisa Mary.[1] Ora mung kuwi, dhèwèké uga mbuktèkaké kamampuané ing bab akting kanthi mainaké peran ing film kang judhulé Honi Anhoni lan Miya Biwi Ke.[1] Film Maine Pyar Kiya kang tau dibintangi déning dhèwèké bebarengan karo Salman Khan ing taun 1989 dadi puncaking kasuksèsané.[1] Dhèwèké uga tau mainaké film kang judhulé Maha Sangram bebarengan karo Salman Khan.[2] Sawisé urip bebrayanan, Baghyashree mbintangi film kang judhulé : Peepat's Qaid Main Hai Bulbul, K.C. Bokadia's Tyagi lan Payal. Ing katelu film-film mau, dhèwèké bebarengan karo garwané dhéwé.[1]

Sawisé sempet cuti, akiré Baghyashree bali manèh ing donya tivi lan mainaké peran bebarengan karo Aandhi Jasbaton Ki. Ing film kasebut, dhèwèké akting dadi pulitisi.[1] Dhèwèké uga mainaké peran ing sérial komèdhi kang judhulé Didika Dulha.[1] Baghyashree anggawé film debuté ing Marathi Films ing komèdhi romantis kang judhulé Zhak Marli Baiko Keli ing sasi Juni 2009.[1]

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau diperanaké déning Bhagyashree Patwardhan[1]:

  • 1989 : Maine Pyar Kiya
  • 1990 : Ghar Aaya Mera Pardesi
  • 1992 : Paayal
  • 1992 : Tyaagi
  • 1992 : Qaid Mein Hai Bulbul
  • 1997 : Ammavra Ganda
  • 2003 : Maa Santoshi Maa
  • 2005 : Uthaile Ghoonghta Chand Dekhle
  • 2006 : Humko Deewaa Kar Gaye
  • 2007 : Janani
  • 2009 : Zhak Marli Bayko Keli (Marathi)

Sérial tivi[sunting | sunting sumber]

Sérial tivi kang tau dibintangi déning Bhagyashree Patwardhan[1]:

  • Kachchi Dhoop
  • Jaan...Radha
  • Didi Ka Dulha
  • Kaagaz Ki Kasti...Aarti
  • Jhalak Dikhhla Jaa 3

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Bhagyashree Patwardhan diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Salman Khan, Bhagyashree Patwardhan diundhuh tanggal 20 Agustus 2011