Berlin Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendèra Berlin Wétan nganti taun 1990.
Kacamatan Berlin Wétan.
Pendhudhukan Berlin.
Swasana ing Berlin Wétan nalika musim panas taun 1989, sadhurungé Wende (révolusi).

Berlin Wétan iku bagéyan saka sèktor Uni Sovyèt ing kutha Berlin ing Jerman. Berlin Wétan iku ibu kutha Jerman Wétan. Saka tanggal 13 Agustus 1961 nganti 9 November 1989 kutha iki dipisahaké saka Berlin Kulon déning Tembok Berlin. Wong Jerman Wétan biyasané ngarani kutha iki Berlin waé utawa Berlin, Hauptstadt der DDR (='Deutschen Demokratischen Republik) (Basa Jerman:Berlin, ibu kutha Républik Démokratis Jèrman ).

Berlin Timur nduwéni 'kacamatan-kacamatan':

Ing tanggal 3 Oktober 1990 Jerman Kulon lan Jerman Wetan dadi siji manèh dadi Berlin Wetan namung dadi sajarah waé.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Berlin_Wétan&oldid=804798"