BeritaSatu TV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
BeritaSatu TV
PT Jaring Data Interaktif
Jeneng sadurungé Qtv
Q Channela
Slogan "Watch.Know.Decide"
Negara Flag of Indonésia Indonesia
Basa Basa Indonésia
Diluncuraké 3 September 2011
(minangka BeritaSatu TV)
Sing duwé BeritaSatu Media Holdings
Saluran afiliasi Swara
Situs web http://www.beritasatu.tv
Kasumadyan
Siaran terestrial
Jakarta 24 UHF (melalui BSTV)
Bandung 26 UHF (melalui I Channel)
Palembang 42 UHF (melalui Palembang TV)
Medan 51 UHF
Manado 55 UHF (melalui Manado TV)
Makassar 59 UHF (melalui VE Channel)
Siaran satelit
aora 921
TelkomVision 152
Indovision 107
Siaran kabel
First Media 12

BeritaSatu TV (sakdèrèngipun asmanipun Qtv lan QChannel) inggih punika saluran télévisi ingkang ngudhara ing taun 1998. Saluran punika migunani dados saluran mliginipun kanggé perkawis babagan kauwangan. Saluran punika namung saged dipunpirsani lumantar satelit lan kabel. Targèt pamirsanipun inggih punika kalangan menengah dumugi inggil. Tiyang ingkang kagungan ugi minangka pangadegipun inggih punika Peter F. Gontha[1]. Sapérangan adicaranipun dipuntayangaken ulang déning TV-TV lokal.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Gambar:Big qtv.gif
Logo Qtv (2007-2011).

Q Channel dipunbikak taun 1998. Adicara ingkang wiwit dipungelar inggih punika Q Inspiration. Ing taun 2007, asma channel punika dipunéwahi dados Qtv.

Ing tanggal 1 September 2011, Qtv lajeng transformasi malih dados BeritaSatu TV. Paluncuranipun sacara resmi dipungelar tanggal 3 September 2011. BeritaSatu TV menika saluran télévisi pawarta, pramila menika dados pesaingipun MetroTV, tvOne, lan Kompas TV. Ing wiwitan, saluran punika badhé siyaran ngantos sekawan jam saben dintenipun, ingkang badhé dipun inggilaken ngantos 7-8 jam saben dinten dipun wiwiti ing wulan Januari 2012. Ing ngajengipun, BeritaSatu TV badhé tayang ngantos 24 jam. BeritaSatu TV dados anggota énggal saking BeritaSatu Media Holdings ingkang dipungadhahi déning Grup Lippo.[2][3]

Adicara[sunting | sunting sumber]

  • Jurnal Pagi
  • Jurnal Utama[3]
  • Jurnal Palembang (mliginipun kanggé dhaérah ing Palembang)

Tilas adicara[sunting | sunting sumber]

  • Sugeng Sarjadi Forum
  • Bedah SBY-JK
  • Q Shopping
  • Q Inspiration
  • Impact
  • QTV Pagi
  • QTV Petang
  • QTV Malam
  • QTV Palembang (mliginipun kanggé dhaérah ing Palembang)

Dhistribusi jangkungan[sunting | sunting sumber]

BeriraSatu TV njangkung kirang langkung 500.000 pelanggan griya tangga ingkang kaserat kanthi gugunggung pamirsa 2 yuta tiyang ing inggil yuswa 10 taun ing sedaya Indonésia kanthi ngginakaken operator First Media, TelkomVision, lan aora. BeritaSatu TV saged dipunaksès déning 2 yuta pendhudhuk lan kalangan èkspatriat ingkang manggèn ing Indonésia kanthi pamedalan griya tangganipun ngantos Rp 4.000.000.

Penyiar[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=BeritaSatu_TV&oldid=885327"