Beauty and the Beast (film 1991)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Beauty and the Beast

Poster layar jembar déning John Alvin[1]
Sutradara Gary Trousdale
Kirk Wise
Produser Don Hahn
Panulis Linda Woolverton
Narator David Ogden Stiers
Paraga Paige O'Hara
Robby Benson
Richard White
Jerry Orbach
Angela Lansbury
David Ogden Stiers
Musik déning Alan Menken
Howard Ashman
Distributor Walt Disney Pictures
Tanggal rilis 22 November 1991
Durasi Asli:
84 menit
Edisi khusus:
90 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran $20.000.000
Bathi reged $403.476.931

Beauty and the Beast kuwi sawijining film animasi prodhuksi Walt Disney Pictures lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures ing 22 November 1991. Film iki dadi film kaping 30 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Caritané disutradarani déning Gary Trousdale lan Kirk Wise. Film iki merupakan adaptasi saka critané Beauty and the Beast, sing berkisah menengani wanita cantik sing berada di istana bersama monster sing mengerikan. Iki kuwi sing pertama saka hanya dua film animasi sing dinominasikan untuk Academy Award untuk Best Picture (bersama dengan 2009's Up). Mempertinggi tingkat kinerja di era dikenal sawijining Disney Renaissance (1989-1999, dimulai dengan The Little Mermaid lan berakhir dengan Tarzan), banyak film animasi berikut dirilis telah dipengaruhi déning campuran tradisional animasi lan komputer generated imagery. Sekuel film iki, Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas, dirilis ing VHS ing 11 November 1997 lan disutradarani déning Andy Knight.

Referensi

Pranala jaba