Bayonèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bayonet kang dipasang ing pucu bedhil

Bayonet (saka basa Perancis baïonnette) yaiku peso, glathi, utawa gaman liyane kang dirancang kanggo dipasang ing pucuk bedhil laras dawa. Kanthi mangkono, bedhil kang dipasangi bayonet bisa kagunakake kayadene tombak, bisa kgunakake kanggo adu tandhing lan bisa kanggo gaman pamungkas nalika wis ora ono gaman liya.

Nalikane ora dipasang ing bedhil, bayonet disandhang serdhadhu kanggo gaman kayadene umume glathi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bayonèt&oldid=834316"