Bathara Narada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bathara Narada

Bathara Narada utawa kasebut Narada iku paraga pawayangan Jawa minangka tangan tengèné Batara Guru ing kayangan Jonggringsaloka. Bathara Narada kagungan salira sing bundér lan gendut. Sirahé mesthi ndangak lan mlakuné njinglat-jingkat.

Bathara Narada lair ana ing alam kasat mata, yaiku ing Sidi Udaludal. Sakjroning dadi wakil saking Batara Guru, naging ora jarang dèwa siji punika asring salah paham karo dèwa-dèwa liyané. Rembukané lan wataké Batara Guru ingkang asring ngatur tata uripé ing Arcapada.Sédanten punika asebabaké Batara Narada kapengen ngerebut tahtané Batara Guru.

Ing tradhisi Hindhu Narada (Dewanagari: नारद,IASTNārada, नारद) utawa Narada Muni iku wong sing wicaksana, sing nyekel peranan wigati jroning crita-crita Purana, mliginé ing Bhagawatapurana. Narada digambaraké minangka pandhita sing seneng ngumbara lan nduwèni kasaguhan nekani planèt-planèt lan donya sing adoh. Narada tansah ngasta piranti musik sing dikenal minangka tambura, sing wiwitané dianggo ngiringi lagu pepujèn, donga-donga, lan mantra-mantra minangka rasa bekti marang Déwa Wisnu utawa Kresna. Jroning tradhisi Waisnawa Narada nduwèni rasa urmat sing istimewa nalika nembangaké jeneng Dina lan Narayana kayadéné kapacak jroning kitab, sing dikenal minangka Narad Bhakti Sutra.[[Kategori:Resi]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathara_Narada&oldid=829008"